Montrodó Rosat >

Montrodó Blanc

Vi blanc de viticultura sostenible, conreat a la Finca Ca l’Elsa, de terreny volcànic amb sòls de roca basàltica i situat en l’Espai d’Interès Natural de les Gavarres a Sant Martí Vell (Girona).
Montrodó és el nom d’un antic volcà, situat enmig de la finca. Envoltat de bosc i vinyes, el sòl de les quals està marcat per la pedra basàltica, ric en silicats i ferro, aporta caràcter i singularitat als nostres vins.
Notes de Tast

Un vi blanc daurat, nítid i brillant, amb reflexos groc llimona.

En nas destaca la seva aroma intensa a fruita blanca (xirimoia), fruita d’os (préssec blanc), i algunes notes cítriques i de poma. Podem percebre subtils notes d’herbes herbes aromàtiques mediterrànies (farigola llimonera, fonoll).

L’entrada en boca es fresca, amplia, equilibrada i amb volum. Es percep molta fruita banca (meló), i fruita d’os (préssec blanc). Té molt bona acidesa i destaca per una persistència molt agradable al paladar.

Vinificació

La verema es fa manualment i amb caixes de 15Kg per a mantenir la integritat del raïm. El raïm es transporta ràpidament al celler on una vegada desrapat i aixafat es realitzarà un suau premsatge.

Després d’un desfangat estàtic de 36 hores el most fermenta a temperatura controlada entre 15-17 °C durant 15-18 dies.

Origen: Vi de les Gavarres (Sant Martí Vell – Girona)

Varietats: Chardonnay, Viognier, Garnatxa Blanca

Verema: Setembre

Maridatge: Arrossos de mar, marisc i peix, suquet de peix, pastes, carns blanques i gastronomia oriental

Tª de servei: 8 – 10ºC

Grau alcohòlic: 13,5% vol.